Browniebunden fra Browniebund med Jordbærmousse kan også bruges til en lækker desserttallerken. Den skal helst laves dagen før, da den så er nemmere at flytte rundt med 🙂
Vi plejer at bruge brownie, jordbærsovs, karamelsovs, is og frugt når vi anretter, men man kan jo vælge sine egne favoritter.
Her er opskrifterne på jordbærsovs og karamelsovs.
Jordbærsovs
Du skal bruge:
- 500 g jordbær
- ca. 3 spsk sukker
- ca. 2 tsk vaniljesukker
- evt. citron- eller limesaft
- lidt vand
Sådan gør du:
- Kog jordbær med lidt vand
- Tilsæt det meste af sukker og vaniljesukker.
- Kog til jordbærrene er bløde og blend dem derefter til en glat jordbærsovs
- Smag til med citrussaft, sukker og vaniljesukker
Sovsen kan serveres kold eller varm.
Karamel sovs
Du skal bruge:
- 1 dåse kondenseret mælk
Den nemme måde
- Kom den uåbnede dåse i en gryde med vand, og lad det koge i ca. 1 time.
- Tag dåsen op af vandet og lad den køle lidt af
- Når den er kølet nok af, åbnes dåsen og karamelsovsen hældes i en skål og røres godt igennem, så den er helt glat.
Når man bruger den nemme metode kan man godt være lidt bekymret for hvad der sker når man koger dåsen, så hvis man vil være på den sikre side kan man også hælde den kondenserede mælk i en lille skål, som man varmer over vandbad til den har den rigtige konsistens.