Farmors Fastelavnsboller

Min farmor lavede bare de bedste fastelavnsboller, og heldigvis har hun givet opskriften videre til os andre i familien. Og nu er det vist på tide den også kommer på hjemmesiden.

Du skal bruge:

Dejen:

  • 500 g hvedemel
  • 150 g margarine
  • 100 g gær
  • 2 æg
  • 40 g sukker
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt

Cremen:

  • 5 dl mælk
  • 4 tsk vaniljesukker (eller 2 vaniljestænger)
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk maizena mel

Sådan gør du:

Dejen:

  1. Afvej melet og kom ca. halvdelen i en stor skål
  2. Smuldr margarinen i melet til det er helt findelt
  3. Varm mælken til den er lillefingervarm og bland det med gær i en anden skål
  4. Når gæren er helt opløst hældes blandingen ned til mel og margarine i den store skål og røres sammen.
  5. Tilsæt æggene og rør rundt
  6. Bland lidt af det sidste mel med kardemomme, sukker og salt og rør det i blandingen i den store skål
  7. Tilsæt mere mel indtil konsistensen er rigtig, dejen skal være dejlig blød, og ikke være for tør
  8. Lad dejen hæve 1 time

Cremen:

  1. Bring mælk og vanilje i kog
  2. Imens piskes æggeblommer, sukker og maizena sammen i en skål
  3. Hæld den kogende mælk i æggemassen mens der piskes
  4. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til kogepunktet. Cremen må ikke koge, da den så kan skille
  5. Hæld cremen i 2 dybe tallerkner, så den hurtig kan blive kold

Samling af fastelavnsbollerne:

  1. Tag noget dej af gangen og rul det ud
  2. Skær dejen ud i firkanter og placer lidt creme på hver firkant
  3. Fold dejen sammen om cremen og læg fastelavnsbollerne på pladen med samlingen nedad
  4. Lad bollerne hæve 30 minutter på pladen
  5. Pensl med æg eller mælk og bag i ovnen ca. 20 minutter ved 180 grader
  6. Inden servering pyntes fastelavnsbollerne med brun glasur

Tips:

Hvis man kan lide rosiner i bagværk kan man lægge lidt rosiner oven på cremen i hver fastelavnsbolle