Ingers Cheesecake

Du skal bruge:

  • 200 g Digestive kiks
  • 50 g finthakkede u-smuttede mandler
  • 2 tsk vanillesukker
  • 100 g smeltet smør
  • 6 husblas blade
  • 1/4 l. piskefløde
  • 200 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 500 g kvark 
  • ca. 300 g bær (solbær eller ribs)
  • 1 tsk. olie.

Sådan gør du:

  1. Smør en springform med olie (klip evt. et stykke bagepapir der passer med bunden af formen).
  2. Knus kiksene, de skal have samme konsistens som æblekagerasp
  3. Bland kiksene med mandler, vanillesukker og smeltet smør.
  4. Tryk blandingen fast i bunden af en springform.  
  5. Stil formen i køleskabet mens fyldet laves.
  6. Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
  7. Imens piskes 1,5 dl fløde til skum.
  8. Den sidste dl fløde blandes i en gryde med sukker og det bringes i kog under omrøring.
  9. Tag gryden af varmen.
  10. Pisk æggeblommer glat med lidt af flødeblandingen, og pisk dem i resten af blandingen i gryden.
  11. Tryk husblasen fri for vand og smelt det i ægge-fløde blandingen.
  12. Rør blandingen lidt efter lidt i flødeskummen, rør til sidst sammen med kvark og bland de skyllede (godt afdryppede) bær i.
  13. Vent til cremen tykner let.
  14. Tag springformen ud af køleskabet og hæld massen oven på bunden. 
  15. Glat overfladen og stil springformen tilbage i køleskabet til fyldet er stivnet (et par timer).
  16. Inden servering tages kagen ud af formen og pyntes med bær. 

Tips:

Kagen kan holde sig i køleskabet 2-3 dage.
I den oprindelige opskrift var kagen med ribs, men vi kan klart anbefale den med solbær. 
Man kan også prøve med andre frugter.