Du skal bruge:
- 200 g Digestive kiks
- 50 g finthakkede u-smuttede mandler
- 2 tsk vanillesukker
- 100 g smeltet smør
- 6 husblas blade
- 1/4 l. piskefløde
- 200 g sukker
- 2 æggeblommer
- 500 g kvark
- ca. 300 g bær (solbær eller ribs)
- 1 tsk. olie.
Sådan gør du:
- Smør en springform med olie (klip evt. et stykke bagepapir der passer med bunden af formen).
- Knus kiksene, de skal have samme konsistens som æblekagerasp
- Bland kiksene med mandler, vanillesukker og smeltet smør.
- Tryk blandingen fast i bunden af en springform.
- Stil formen i køleskabet mens fyldet laves.
- Læg husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
- Imens piskes 1,5 dl fløde til skum.
- Den sidste dl fløde blandes i en gryde med sukker og det bringes i kog under omrøring.
- Tag gryden af varmen.
- Pisk æggeblommer glat med lidt af flødeblandingen, og pisk dem i resten af blandingen i gryden.
- Tryk husblasen fri for vand og smelt det i ægge-fløde blandingen.
- Rør blandingen lidt efter lidt i flødeskummen, rør til sidst sammen med kvark og bland de skyllede (godt afdryppede) bær i.
- Vent til cremen tykner let.
- Tag springformen ud af køleskabet og hæld massen oven på bunden.
- Glat overfladen og stil springformen tilbage i køleskabet til fyldet er stivnet (et par timer).
- Inden servering tages kagen ud af formen og pyntes med bær.
Tips:
Kagen kan holde sig i køleskabet 2-3 dage.
I den oprindelige opskrift var kagen med ribs, men vi kan klart anbefale den med solbær.
Man kan også prøve med andre frugter.