Bananpandekager / Bananvafler

Denne dej kan både bruges til vafler og til små tykke pandekager.

Vil du have finere pandekager kan havregrynene blendes inden de kommes i skålen, eller du kan blande hele dejen i blenderen, nu den er i gang.

Du skal bruge:

  • 1 dl mel
  • 2 dl havregryn
  • ca 1/2 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kardemomme
  • lidt salt
  • 3 bananer
  • 5 æg
  • 4 spsk olie

Sådan gør du:

  1. Bland mel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en skål.
  2. Tilsæt 2/3 af mælken lidt af gangen. Gem resten af mælken til at justere konsistensen til sidst. Rør til der ikke klumper.
  3. Tilsæt æg, bananer og olie.
  4. Brug den sidste mælk til at få den rigtige konsistens. Dejen skal være lidt tyndere hvis du bager vafler end hvis du bager de tykke pandekager.
  5. Bag dejen i vaffeljernet eller lav små pandekager på panden.

Tips:

Johan anbefaler at du hakker/river 60 gram chokolade og laver pandekage-sandwich. Lige når pandekagerne er bagt drysses en lille pandekage med revet chokolade, hvorefter en anden lægges ovenpå.

“Det smager bedre end slik!” ifølge Johan.