Denne dej kan både bruges til vafler og til små tykke pandekager.
Vil du have finere pandekager kan havregrynene blendes inden de kommes i skålen, eller du kan blande hele dejen i blenderen, nu den er i gang.
Du skal bruge:
- 1 dl mel
- 2 dl havregryn
- ca 1/2 dl mælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kardemomme
- lidt salt
- 3 bananer
- 5 æg
- 4 spsk olie
Sådan gør du:
- Bland mel, havregryn, bagepulver, vaniljesukker, kardemomme og salt i en skål.
- Tilsæt 2/3 af mælken lidt af gangen. Gem resten af mælken til at justere konsistensen til sidst. Rør til der ikke klumper.
- Tilsæt æg, bananer og olie.
- Brug den sidste mælk til at få den rigtige konsistens. Dejen skal være lidt tyndere hvis du bager vafler end hvis du bager de tykke pandekager.
- Bag dejen i vaffeljernet eller lav små pandekager på panden.
Tips:
Johan anbefaler at du hakker/river 60 gram chokolade og laver pandekage-sandwich. Lige når pandekagerne er bagt drysses en lille pandekage med revet chokolade, hvorefter en anden lægges ovenpå.
“Det smager bedre end slik!” ifølge Johan.