Solbærmousse på vaniljebund

Moussen til disse kager kan laves i forvejen og opbevares i fryseren, og bundene kan også laves nogle dage i forvejen og opbevares i en kagedåse.

Solbærmousse:

Du skal bruge:

  • 3 bl husblads
  • 125 g solbær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 citron
  • 75 g yoghurt
  • 2 dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Kog husblads i blød i koldt vand
  2. Kog solbær sammen med sukker, vanilje og smag til med citronsaft
  3. Blend frugtblandingen og kom den i en si, da det kun er saften der skal bruges.
  4. Vrid husblads og smelt den i solbærsaften
  5. Lad saften afkøle lidt
  6. Pisk fløden
  7. Vend saften med yoghurt
  8. Vend flødeskummet i
  9. Fyld blandingen i silikoneforme og sæt dem i fryseren.

Vaniljebunde:

Du skal bruge:

  • 180 g mel
  • 1 æggeblomme
  • 1/8 tsk natron
  • 110 g smør
  • 1 tsk vanilje
  • 85 g sukker
  • evt. lidt vand

Sådan gør du:

  1. Bland sukker, vanilje, mel, og natron
  2. Tilsæt smørret og rør det godt sammen, så det ligner revet ost
  3. Tilsæt æggeblommen og saml dejen til en kugle
  4. Læg dejen i køleskabet i en halv time
  5. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud.
  6. Udstik runde (eller en anden form) kager, der passer så moussen er en lille smule mindre end bunden.
  7. Bag 6-9 minutter ved 175 g
  8. Der er nok dej til flere bunde en der var mousser. De resterende kan spises som småkager.

Pynt og anretning:

Solbærmoussen bliver endnu bedre, hvis der kommer lidt chokolade på toppen. Jeg havde nogle runde stykker mørk chokolade, som jeg pyntede med. Men man kunne også smelte noget chokolade og udstikke små figurer eller lave noget andet chokoladepynt.

  1. Anret vaniljebundene på et fad
  2. Tag solbærmousserne ud af fryseren, og læg en mousse på hver bund.
  3. Pynt med et stykke chokolade