Forlorne harekillinger

Denne variation af forloren hare tager noget mere tid at lave, men er også ekstra lækker. Opskriften stammer fra dengang jeg havde hjemkundskab, men er modificeret en lille smule (læs tilsat mere bacon). Den oprindelige opskrift sagde at de skulle vendes i rasp, det havde vi ikke, så jeg brugte en blanding af mel og grahamsmel, det virkede også rigtig godt.

Opskriften her er ret stor, men vi kan godt lide at lave mad til flere dage.

Du skal bruge:

Farsen:

  • 800 g hakket svinekød
  • 1 løg
  • 6 spsk hvedemel
  • 6 spsk havregryn
  • 3 æg
  • 1 pakke bacon
  • ca 1,5 dl mælk
  • 1, 5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • olie til stegning
  • Mel, grahamsmel eller rasp til at vende hare-killingerne

Sovsen:

  • En pakke bacon
  • 6 spsk mel
  • 6 dl mælk
  • 6 dl vand (evt. kogevand)
  • Ribsgele

Sådan gør du:

  1. Løg og bacon skæres i tern, den ene pakke bacon gemmes til senere.
  2. Den anden pakke bacon, løg, æg, salt og peber blandes med kødet til fars. Tilsæt tilsidst mælken, så den får en passende konsistens.
  3. Farsen formes til små hare-killinger, der vendes i rasp, mel eller grahamsmel.
  4. Killingerne brunes i stegegryde eller pande (jeg var nødt til at gøre det over flere gange).
  5. Når de er stegt lægges de til side, og det bacon der er lagt til side, svitses.
  6. Når det er stegt tilsættes melet og der piskes til en opbagt sovs, hvor der langsomt tilsættes mælk og vand.
  7. Når sovsen er klar tilsættes hare-killingerne og de koger færdig i sovsen i 15 minutter.
  8. Herefter smages sovsen til med ribsgele, salt og peber. Hvis sovsen er blevet for tynd jævnes den med mel.

Serveres med kogte kartofler og grøntsager.