Gulerodsboller

Du skal bruge:

  • 25 g gær
  • 250 g lunkent vand
  • 100 g sigtet speltmel
  • 400 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 7 g salt
  • 35 g blødt smør
  • 1 æg
  • 70 g solsikkekerner
  • 2 store gulerødder

Sådan gør du:

Imens river du gulerødderne.

  1. Kom lunkent vand i en skål og opløs gæren heri.
  2. Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper fingrene og bordet.
  3. Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen.
  4. Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter.
  5. Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen.
  6. Her kommes revet gulerod, solsikkekerner og ægget i.
  7. Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en bagespade eller en paletkniv.
  8. Del dejen i 12-14 stykker(hvad der nu passer.) med hånden, og kom det på en bageplade.
  9. Dæk gulerods-bollerne med husholdningsfilm og et viskestykke.
  10. Lad dem efterhæve i 45 minutter.
  11. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  12. Bag gulerods-bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne.
  13. Lad dem afkøle på en rist og nyd dem.