Du skal bruge:
- 25 g gær
- 250 g lunkent vand
- 100 g sigtet speltmel
- 400 g hvedemel
- 25 g sukker
- 7 g salt
- 35 g blødt smør
- 1 æg
- 70 g solsikkekerner
- 2 store gulerødder
Sådan gør du:
Imens river du gulerødderne.
- Kom lunkent vand i en skål og opløs gæren heri.
- Kom mel, sukker og salt i dejen og ælt den til den nemt slipper fingrene og bordet.
- Kom det bløde smør i dejen og ælt det ind i dejen.
- Dæk dejen med en pose eller husholdningsfilm og et viskestykke og lad den hvile på bordet i 45 minutter.
- Når dejen har hævet laves der en fordybning i dejen.
- Her kommes revet gulerod, solsikkekerner og ægget i.
- Fold dejen ind over, og hak dejen i mange små stykker med en bagespade eller en paletkniv.
- Del dejen i 12-14 stykker(hvad der nu passer.) med hånden, og kom det på en bageplade.
- Dæk gulerods-bollerne med husholdningsfilm og et viskestykke.
- Lad dem efterhæve i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
- Bag gulerods-bollerne i 10-12 minutter til de er gyldne.
- Lad dem afkøle på en rist og nyd dem.