Brunkager

Så dufter der rigtigt af jul.

Du skal bruge:

  • 250 g margarine 
  • 250 g sukker 
  • 125 g sirup 
  • 2 tsk. potaske 
  • 1 spsk. vand 
  • 500 g hvedemel 
  • 2 tsk kanel 
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk stødt nelliker
  • ca. 150 g mandler

Sådan gør du:

  1. Put mandlerne i et krus, og dæk dem med vand og giv dem ca. 1 minut i mikrobølgeovnen.
  2. Opvarm margarine, sukker og sirup i en gryde til kogepunktet.
  3. Opløs potasken i vandet, og tilsæt det til sukkermassen.
  4. Hæld sukkermassen i en skål og lad den køle af.
  5. Mens sukkermassen afkøles, smuttes mandlerne og hakkes fint (f.eks. i en hurtighakker).
  6. Når sukkermassen er afkølet til 35 grader, tilsættes mel, krydderier og de hakkede mandler.
  7. Rul dejen ud i pølser med samme diameter som de færdige brunkager skal have.
  8. Put dejen i fryseren ca. en halv time, for at få en konsistens, hvor det er nemt at skære pølserne i skiver.
  9. Når dejen har den rigtige konsistens tændes ovnen på 180 grader (160 grader i varmluftovn)
  10. Dejen tages op af fryseren, og pølserne skæres i tynde skiver på et spækbræt.
  11. Kagerne lægges på pladen, og bages i ovnen i ca. 6-9 minutter afhængigt af hvor god man er til at skære tynde skiver. (Hvis man bager i ikke-varmluft-ovn, skal pladen placeres nederst i ovnen).

Tips:
Hvis du ikke vil bage alle brunkagerne med det samme, kan dejen opbevares i fryseren, indtil du er klar til at bage resten.
I så fald skal de tages op lidt får de skal skæres i skiver.