Så dufter der rigtigt af jul.
Du skal bruge:
- 250 g margarine
- 250 g sukker
- 125 g sirup
- 2 tsk. potaske
- 1 spsk. vand
- 500 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk stødt nelliker
- ca. 150 g mandler
Sådan gør du:
- Put mandlerne i et krus, og dæk dem med vand og giv dem ca. 1 minut i mikrobølgeovnen.
- Opvarm margarine, sukker og sirup i en gryde til kogepunktet.
- Opløs potasken i vandet, og tilsæt det til sukkermassen.
- Hæld sukkermassen i en skål og lad den køle af.
- Mens sukkermassen afkøles, smuttes mandlerne og hakkes fint (f.eks. i en hurtighakker).
- Når sukkermassen er afkølet til 35 grader, tilsættes mel, krydderier og de hakkede mandler.
- Rul dejen ud i pølser med samme diameter som de færdige brunkager skal have.
- Put dejen i fryseren ca. en halv time, for at få en konsistens, hvor det er nemt at skære pølserne i skiver.
- Når dejen har den rigtige konsistens tændes ovnen på 180 grader (160 grader i varmluftovn)
- Dejen tages op af fryseren, og pølserne skæres i tynde skiver på et spækbræt.
- Kagerne lægges på pladen, og bages i ovnen i ca. 6-9 minutter afhængigt af hvor god man er til at skære tynde skiver. (Hvis man bager i ikke-varmluft-ovn, skal pladen placeres nederst i ovnen).
Tips:
Hvis du ikke vil bage alle brunkagerne med det samme, kan dejen opbevares i fryseren, indtil du er klar til at bage resten.
I så fald skal de tages op lidt får de skal skæres i skiver.